Makedonya Heyetinden Vakfımıza Ziyaret

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti meclisinde temsil edilen ve koalisyon hükümetinin ortağı olan AlternAtiva Partisi Genel Başkanı Afrim Gashi, Parti Sözcüsü Orhan Mürtezani ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Hüsni İsmaili vakfımızı ziyaret ettiler.

Vakıf Başkanımız Mahir Damatlar ile genel olarak Türkiye-Balkanlar ve özelde Türkiye-Makedonya ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunan heyet, merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun Balkanlara ilgisine dair bilgilerinden ve hatırlarından söz ettiler. AlternAtiva Partisi Genel Başkanı Afrim Gashi merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili bir bilgisini aktararak onun Ankara’dan habersizce ayrılıp Kosova’ya, Kosova’nın bağımsızlığı için savaşan Arnavut Kurtuluş Ordusu (UÇK) askerlerine moral destek vermeye gittiğini belirtti. Vakıf Başkanımız Mahir Damatlar da Muhsin Yazıcıoğlu için Balkan coğrafyasının ve toplumunun çok büyük değer ifade ettiğini belirterek, Balkanların, gelecek süreçte jeopolitik ve sosyolojik öneminin daha da artacağını dile getirdi.

Karşılıklı hediyeleşmelerin ardından Vakıf Başkanımız Mahir Damatlar, vakıf yöneticilerimiz ve Makedonya heyeti, merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Mehmet Akif Ersoy Evi’ni gezen heyet, görüşmeden duydukları memnuniyeti ifade ederek ayrıldılar.