Anma ve Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Vakfımız tarafından düzenlenen Vefatının 10. Yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma ve  Muhsin Yazıcıoğlu Ödülleri 2019 töreni Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tören, Abdülkadir Şehitoğlu tarafından okunan salânın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıl dönümü münasebetiyle Bosna Hersek’te düzenlediğimiz mevlit programına bağlantı yapıldı. Ardından Vakfımızın Genel Sekreteri Veysel Tekelioğlu öncülüğünde Keş Dağı’nda yapılan anma yürüyüşten kareler canlı yayınla salona aktarıldı.

Vakıf Başkanımız Mahir Damatlar ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Çağlayan yaptıkları konuşmalarla merhum liderimizin kişiliğinden, Türk siyasetine ve toplum hayatına kattığı değerden söz ettiler. Mahir Damatlar, Muhsin Yazıcıoğlu’nun şuurlu bir Türk milliyetçisi, Türk ve İslam aleminin Alperen’i olduğunu, vatan için, millet için, bayrak için, Allah için bu yaşadıklarımızın hepsi feda olsun diyebilecek yürekliliğe sahip bir insan olduğunu” vurguladı. Damatlar, merhum liderimiz için “Cömertti, mütevazıydı. Belki 7-8 yaşında bir çocukla çocuk olur, onun ellerinden öper, onunla oyun oynardı ama vatan, millet, bayrak ve inançlarımız söz konusu olduğunda onlara yönelik bir tehlike karşısında da alabildiğine vakur ve cesurdu.” ifadesini kullandı. Mahir Damatlar, merhum liderimizin ve beraberinde bulunan yol ve dava arkadaşlarının dünya var oldukça rahmet dualarıyla anılacaklarını belirtti.

Vakfımızın Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Çağlayan da merhum liderimizin gönüllerde birliği kurduğunu, kendilerinin de o güzel birliktelikle ilgili “Gönüllerde Birlik” adında vakıf kurduklarını dile getirdi. Gönüllerdeki birliği yaşatabilmek için “Üzerilerimize düşeni yapacağız” diyen Hasan Çağlayan “Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşadığı dönem içerisindeki bu millete vermiş olduğu sevgi, muhabbet ve dostluk, sınırlarımızın ötesinde çok uzaklara götürülebilecek bir mesajdır. Biz de gücümüzün yettiğince hep beraber omuz omuza verip riyadan, kibirden, politikadan uzak, onun da uğruna mücadele etmiş olduğu Allah rızası yolunda bir şeyler yapabilmek için elimizden geldiği kadar gücümüzü ortaya koymalıyız. Bunu yapmak için ahdettik, söz verdik. Bu sözümüzü sonuna kadar götüreceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine takdim edildi.

“Edebiyat” kategorisinde Cengizhan Orakçı, “Araştırma” kategorisinde Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, “Düşünce” kategorisinde Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, “Kültür-Sanat” kategorisinde Hasan Sağındık ve “Üstün Hizmet” kategorisinde Nurten Ceceli Alkan ödüle layık görüldü.

Anma ve Ödül Töreni, merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun misyonunu ve Türk siyasi hayatı bakımından önemini içeren belgesel gösterimiyle son buldu. Katılımcılar, salonda düzenlenen fotoğraf sergisini de gezme imkanı buldular.