YÖNETİM VE DÜŞÜNCE AKADEMİSİ’NİN ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ BAŞLADI

Gönüllerde Birlik Vakfı Yönetim ve Düşünce Akademisi’nin üçüncü dönemi 3 Mart 2019 tarihinde Ihlamur Kasrı’nda düzenlenen tanışma toplantısı ve ilk ders ile başladı. Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve müdavimlerin katıldığı toplantı samimi bir ortamda geçti.

Toplantının açılışında müdavimlere hitap eden Gönüllerde Birlik Vakfı Genel Başkanı Mahir Damatlar, insan ve kadro yetiştirmenin önemine işaret ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Sevgili gençler, sizler Vakfımız ve ülkemiz için çok önemli birer değersiniz. Sizler bugün burada küçük omuzlarınıza büyük bir yük alıyorsunuz. Bu yük coğrafyamızın, Türklüğümüzün, İslamlığımızın, Cenabı Allah’ın verdiği kutlu bir emanettir. Gönüllerde Birlik Vakfı yöneticileri olarak bizler ve sizler büyük bir misyonun savunucularıyız. Kendinizi küçük görmeyin. Allah Resulü tek başınaydı. 23 senede kıyamete kadar sürecek bir medeniyetin temellerini attı. Diyebilirsiniz ki, ‘O Allah’ın resulüydü. O’nun koruması altındaydı.’ Sizler de öylesiniz. Şunu unutmayın: Allah rızası için yapılacak her işte Allah’ın koruması vardır. Yüce Allah, emrettiği gibi dosdoğru yolda ilerleyenlerin her zaman ve her halükarda yardımcısıdır. Sizler önümüzdeki yıllarda ülkemizi yönetecek kadroların seçkin birer üyesi olacaksınız. Yarınki Türkiye’yi kuracaksınız. Yönetim ve Düşünce Akademisi, Enderun mektebidir. Gönüllerde Birlik Vakfı olarak bizim yaptığımız şey, sizin gibi değerlerin hak ettikleri yere gelebilmeleri için önünüzdeki taşları ayıklamak ve sizleri bilgi ve tecrübeyle donatmaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun. Akademimizin üçüncü dönemi hayırlı ve uğurlu olsun.”

Vakıf Genel Başkanı Mahir Damatlar’ın konuşmasının ardından programın ikinci bölümüne geçildi.

Gönüllerde Birlik Vakfı Yönetim ve Düşünce Akademisi’nin üçüncü döneminin ilk dersi Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından verildi. Müdavimlere Türklerin İslamiyet’i kabul süreci hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Yıldız, Ahmet Yesevi’den Hacı Bayram-ı Veli’ye uzanan silsileyi detaylı bir şekilde anlattı.

10 Hafta sürecek olan Akademi faaliyetleri, katılımcılara sertifikalarının dağıtılmasıyla son bulacak.