Şimdi lütfen gözlerinizi kapatıp Muhsin Yazıcıoğlu’nu düşünün! Ne görüyor iseniz, işte o sizin vakfınızdır… | Dr. Uğur GÖNÜLALAN – Gönüllerde Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

Her daim devlet şuuru içinde milletinin hizmetinde, düşünce ve inançlarını ellerine vurulan kelepçeye rağmen yaşayan, iradesini haksızlıklara karşı ortaya koyan, son nefesine kadar istikametini bozmayan, tercihi HAKK olan bir şehit liderin hatırası için kurulan vakıf; “Gönüllerde Birlik Vakfı”.
Vakfın anlamı ve tarihteki önemli herkesin malumudur. Önemli olan bu anlam ve tarih seyrinde, oluşturulan vu kurumları inşa ve ihya eden inanç, düşünce ve insanların kıymetinin bilinmesi bunun yanında; hayatın içinde tutulması ve meydana getirilen değerlerin yaşatılmasıdır.
Biriktirmeden vermek, beklemeden paylaşmak, karşılıksız sevmek, hesabı olmadan kaygı duymadan güzel-çirkin, iyi-kötü, doğru-yanlış mücadelesinde güzelin, iyinin, doğrunun yanında; çirkine, kötüye yanlışa karşı vakfe durmaktır Vakıf.
Adaleti ve ahlakı, ritüellerin büyüsünden çıkarıp baş tacı yapan, başta kendisine sonra çevresinde olup bitene vakıf olan, değerler siyasetini el üstünde tutan, bu uğurda yaşanılan zorlukları tebessümle karşılayan ülkücü hareketin gelecekteki nüvesini oluşturan yapıdır Vakıf.
Hayat tercihlerimizden ibarettir. Bunu irademiz belirler. İrademiz düşünce ve inançlarımızdan kuvvet alır, zaman da bizleri şekillendirir.
İnanç ve düşünceler bir elbise gibi insanın üstünde görülür, fark edilir. Müslüman Türk’ün nasıl olması gerektiğini hayatı boyunca bize gösteren Başkanımızın hatırasına kurulan vakıf ancak adı gibi gönüllerde birlik sağlanırsa gerçek başarıları ortaya koyabilir.
Şimdi lütfen gözlerinizi kapatıp Muhsin Yazıcıoğlu’nu düşünün!
Ne görüyor iseniz, işte o sizin vakfınızdır…

Dr. Uğur GÖNÜLALAN
Gönüllerde Birlik Vakfı