15 Temmuz; Necip Türk Milletinin Şahlanışı ve Emperyalizmin Kahroluşunun Adıdır | Dr. Hamdi Vefa ALOĞLU – Genel Başkan

Dr. Hamdi Vefa ALOĞLU
Genel Başkan

Necip Türk Milletine karşı düzenlenen emperyalist saldırılarından biri olan 15 Temmuz Darbe Girişimi, Allah’ın yardımı ve Asil Milletimizin Şanlı Direnişi ile defedilmiş ve Türk’ün Şanlı tarihine altın harflerle yazılmıştır.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu terörist başının emir ve talimatlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış terör örgütü mensupları ve onlara katılan hain emperyalist unsurlarca silahlı bir darbeye teşebbüs edilmiştir.

FETÖ üyeleri ve onlarla beraber darbeye iştirak edenler; milletimizin vatan savunması için kendilerine emanet ettiği savaş uçaklarını, helikopterlerini, tanklarını ve zırhlı araçlarını millete karşı kulanmışlar ve bu araçlarla halkımızı bombalamışlar, tanklarla insanlarımızı ezerek katletmişler ve halka ateş açmışlardır.

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Genel Kurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı Polis Özel Harekât Dairesi başta olmak üzere pek çok yer hain unsurlarca F-16 savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

İstanbul’da boğaz köprüleri tanklarla trafiğe kapatılmış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü darbeciler tarafından kuşatılmış ve vatandaşlarımız hunharca katledilmiştir.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü esnasında doğrudan hedef gözetilerek açılan ateşle vatandaşlarımızdan 249 kişi şehit olmuş ve 2194 kişi de yaralanmıştır.

15 Temmuz gecesi; vatanı, devleti ve istiklali için kıyam eden, canı pahasına ülkesini; darbecilere, teröristlere ve işgalcilere teslim etmeyen; o gece sokaklara, meydanlara inerek namluların, tankların, helikopterlerin ve uçakların karşısına dikilme cesaretini gösteren Aziz Türk Milletinin tüm mensuplarına minnettarız.

O gece adeta ölümü yok sayarak, korkusuzca sokakları, meydanları dolduran milyonlarca Türk insanının içinden, şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar.

O gece inayetini esirgemeyen ve kullarının kalbinden korkuyu kaldıran Allah-u Tealaya sonsuz şükürler olsun. 15 Temmuz gecesi kahramanlık destanı yazan Türk Milletinin asil mensuplarından şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Allah inananların yardımcısıdır. Zafer Allah’a inananlarındır.

GÖNULLERDE BİRLİK VAKFI
Adres: Hacettepe Mah. Dutlu Sk. No: 21 06230 Altındağ/Ankara