ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN HAYAT HİKAYESİ

yazicioglu

Ataları, Erenler diyarı Horasan’dan Antakya’ya, oradan da 1600’lü yılların başında, Sivas’ın Şarkışla İlçesi Elmalı Köyü’ne yerleşti.

1954 yılında, köyün ilk kurulan evinde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde okudu. Orta öğrenimini Şarkışla’da tamamladı. 1971 Yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazandı ve buradan veteriner hekim olarak mezun oldu. Ülkücü Hareketin efsane ismi Şehit Muhsin Yazıcıoğlu, lise yıllarından itibaren başlayan aktif “Dava Adamlığı” misyonu sonucu, 30 Ocak 1981 tarihinde tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi’ne konuldu. Beraat edeceği bir davadan, haksız yere 6,5 yıl tutuklu kaldı. Cezaevinden ancak, 8 Nisan 1987 tarihinde tahliye olabildi.

Kendisinin kurduğu Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlığını vefatına kadar sürdürdü.

Üç dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptı.

25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ta vefat ettiğinde evli ve iki çocuk babasıydı.

O, “Ey sonsuzluğun Sahibi, Sana ulaşmak istiyorum” duasının kabulü ile şimdi çok sevdiklerinin yanında; Mehmed Akif Ersoy’un “İstiklal Marşı”mızı yazdığı Taceddin Dergahı’nın avlusunda, sevenlerinin gönlünde yatıyor.

“Bir kar tanesi olsam Mekke’ye düşmek isterdim” diyen Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun son konuşması şöyleydi: “Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiçbirimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. “Püf” dedi mi gitti… Bunun da nereden geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz. Allah’ın izniyle hayatım boyunca hep böyle gittim…”